TARAFLAR

İşbu “Çerez ve Gizlilik Politikası Aydınlatma Metni”  Ozan Balık ile kullanıcı arasında tanzim olunmuştur.

ÇEREZ NEDİR?

Bilgisayarınız, tabletiniz veya mobil cihazlarınız üzerinden ziyaret ettiğiniz web sitesi ve mobil uygulamalar üzerinden cihazınıza, ilgili uygulamaya veya ağ sunucusuna depolanan küçük veri dosyalarıdır. 

ÇEREZ VE GİZLİLİK POLİTİKASI AYDINLATMA METNİ

Veri sorumlusu sıfatıyla müşterilerimizden ve kullanıcılarımızdan elde ettiğimiz kişisel verilere istinaden Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun hareket edebilmemizi binaen aydınlatma yükümlülüğü kapsamında aşağıdaki hususları bilgilerinize bütün ayrıntıları ile birlikte sizlere eksiksiz olarak sunuyoruz.

Çerezlerin içindeki veriler değişmediğinden, çerezler zararlı değildir. Çerezler, Kullanıcıların Web  Sitemizden ve Mobil Uygulamamızdan en verimli ve etkin bir şekilde faydalanabilmesi ve kullanıcı deneyimlerini geliştirmesini sağlar.

Kişisel bilgilerinizin ve fikirlerinizin kaybı, yanlış kullanımı ve değiştirilmesini engelleyici gerekli önlemler alınacaktır. Ancak, internet üzerinden veri akışı, doğası gereği güvensiz olduğu için, bu verilerin internet üzerinden akışının güvenliği ve herhangi bir hukuki sorumluluk tarafımızca garanti edilememektedir. Şifrenizi gizli tutmak sizin sorumluluğunuzdadır.

KULLANILAN ÇEREZ TÜRLERİ

-İşlev Çerezleri: kullanıcıların inter sitesi ve mobil uygulama hizmetinin temel ve zorunlu özelliklerine erişmek için bu hizmet veya siteyle veya mobil uygulamaya etkileşimde bulunmalarına olanak sağlayan çerez türüdür.

-Analiz Çerezleri:kullanıcıların kendilerine sunulan hizmete olan etkileşimini anlaşılmasına ve çözümlenmesine olanak sağlanması için  ilişkin gerekli verileri toplayan çerez türüdür.

-Güvenlik Çerezleri:Kullanıcıların kimlik ve gerekli bilgilerin doğrulanmasını sağlayan ve kullanıcıları sahtecilikten korumayı amaçlayan ve düzensiz davranışları tespit eden  çerez türüdür.

-Reklam Çerezleri: Tarafımıza veya üçüncü kişilere ait bilişim sistemleri aracılığıyla kullanıcıların ilgi alanları kapsamında reklam ve benzeri içeriklerin iletilmesi amacıyla, bu reklamların etkinliğini ölçen veya tıklanma durumunu analiz eden çerez türüdür.

-Zorunlu Çerezler: Zorunlu Çerezler, internet sitesinin ve mobil uygulamanın düzgün bir şekilde çalışması için gerekli olan çerezlerdir.

-Kişiselleştirme Çerezleri: Kişiselleştirilmiş içerik sağlayan çerez türüdür.

-Üçüncü Kişi Çerezler: sitemiz ve uygulamamız  haricinde bilgisayarınız ve mobil cihazınızla  kurulan çerezlerdir.

Ozan Balık  işbu çerezlerin tümünü kullanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİNİZ HANGİ AMAÇLA KULLANIR ?

Kabul et butonuna tıkladığınız andan itibaren çerez (cookies) bilgileriniz saklanır. Fikrinizi değiştirmeniz halinde bu tercihinizi her zaman ilgili açıklamaları takip ederek değiştirebilirsiniz veya bize bildirebilirsiniz. Ozan Balık  söz konusu çerezleri işleyebilir ve gerekli gördüğü takdirde üçüncü kişiler ile paylaşabilir. Söz konusu bilgilerin saklanması bakımından Ozan Balık her türlü dikkat ve özeni gösterecektir.

Malum olduğu üzere 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu, 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun,  6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadelesi hakkında Kanun ve ilgili sair yasal yönetmelikler ve mevzuat hükümleri çerçevesinde belirlenen yasal dayanak ve yükümlülükler ışığında Ozan Balık  gerekli bilgileri toplaması ve kullanması elzemdir ve yasal bir yükümlülüktür.

Kabul et butonuna bastığınız takdirde Ozan Balık  kişisel verilerinizi işleme amacımızı kabul etmiş olursunuz.

KULLANILAN ÇEREZLER

Çerezin Adı Amacı Kullanım Süresi
Google Analytics Google Analytics, çerezleri ziyaretçilerin Web Sitesini nasıl kullandıklarını analiz etmek amacıyla kullanır. Bu Web Sitesini kullanımınızla ilgili bilgiler aktarılarak Google tarafından ABD’deki sunucularda saklanmaktadır. Google bu bilgileri Web Sitesini kullanımınızı değerlendirmek, Şirket için Web Sitesi faaliyetini derlemek ve Web Sitesi faaliyeti ve internet kullanımıyla ilgili başka hizmetler sağlamak amacıyla kullanacaktır, fakat IP adresinizi Google tarafından depolanan diğer verilerle eşleştirmeyecektir. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz: Google Privacy. Kalıcı Çerezler
Oturum Çerezleri
Google Ads Google Ads, çerezleri, güvenli arama tercihlerinizi hatırlamak, size daha alakalı reklamlar göstermek, bir sayfaya kaç ziyaretçi geldiğini belirlemek, hizmetlerimize kaydolmanıza yardımcı olmak, verilerinizi korumak veya reklam ayarlarınızı hatırlamak için kullanır. Bu, web sitesinin ziyaretinizle ilgili bilgileri (örneğin, tercih ettiğiniz dil ve diğer ayarlar) hatırlamasına yardımcı olur. Bu Web Sitesini kullanımınızla ilgili bilgiler (IP adresiniz dahil) Google’a aktarılarak Google tarafından ABD’deki sunucularda saklanmaktadır. Google bu bilgileri Web Sitesini kullanımınızı değerlendirmek, Şirket için Web Sitesi faaliyetini derlemek ve Web Sitesi faaliyeti ve internet kullanımıyla ilgili başka hizmetler sağlamak amacıyla kullanacaktır, fakat IP adresinizi Google tarafından depolanan diğer verilerle eşleştirmeyecektir. Google Ads çerez kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz: Google Privacy Kalıcı Çerezler
Oturum Çerezleri
RMC RMC, web tarayıcısı aracılığıyla bilgisayarınıza veya üçüncü taraf bir analiz sağlayıcısına ait benzersiz bir tanımlayıcı içeren küçük metin dosyaları olan “çerezleri” kullanır. Bunu hizmetleri ve web sitelerini geliştirmek için kullanır. RMC, belirli pazarlama kampanyalarının ve bazı ürünlerinin performansını izlemek için Google Analytics’i kullanır. Bu, üçüncü taraf hizmet sağlayıcıların, farklı temas noktalarında RMC adına uyarlanmış reklamlar oluşturmasına izin vermektir. Bu servis sağlayıcılar, kişisel bilgilerinizi, iletişim bilgilerinizi vb. İçermeyen IP adresinizi ve kişisel olarak tanımlanamayan bilgilerinizi toplayabilir. Bu çerezler ayrıca web sitemizin nasıl kullanıldığına ve performansına ilişkin istatistiksel bilgiler de sağlar. RMC çerez kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz: Related Digital Privacy Kalıcı Çerezler
Oturum Çerezleri
Facebook Facebook çerezleri, facebook hesabınız varsa, site ve uygulamalar dahil olmak üzere Facebook ürünlerini kullanırsanız veya Facebook ürünlerini kullanan siteleri veya uygulamaları (Beğen düğmesi ve diğer Facebook Teknolojileri dahil) ziyaret ederseniz, kullanır. Çerezler, Facebook’un Facebook ürünlerini size sunmasını ve kayıtlı veya giriş yapmış olup olmamanızdan bağımsız olarak, diğer internet siteleri ve uygulamaları kullanımınız dahil olmak üzere sizin hakkında aldığı bilgileri anlamasını sağlar. Çerezleri; kimlik kontrolü, güvenlik ve site bütünlüğü, reklamlar, tavsiyeler, ölçüm, analiz ve raporlama için kullanır.

Ayrıca ilginizi çekebilecek reklamları sosyal medya platformlarında da sunabilmek ve özel hedef kitle oluşturmak amacıyla kişisel verilerinizden e-posta adresiniz bu platformlar ile paylaşılmaktadır. E-posta adresiniz, bu platformların sunduğugüvenli kanallar ve ortamlar üzerinden aktarılmaktadır. Sosyal medya platformları, e-posta adresinizi hashleyerek, yalnızca eşleştirme işlemi için kullanmaktadır. E-Posta adresiniz üçüncü taraflarla veya diğer reklam verenlerle paylaşılmaz ve eşleştirme işlemi tamamlandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede sosyal medya platformlarının sistemlerinden silinir. Örneğin; Facebook, (a) kişisel veriniz Facebook sistemlerinde bulunduğu sürece verilerin güvenliğini ve bütünlüğünü korumak ve (b) Facebook sistemlerinde bulunan kişisel verinize yanlışlıkla veya yetkisiz olarak erişilmesine ve verinizin yanlışlıkla veya yetkisiz olarak kullanılmasına, değiştirilmesine veya ifşa edilmesine karşı korumak için geliştirilen teknik ve fiziksel güvenlik önlemlerini de içerecek şekilde, özel hedef kitlenizi (“özel hedef kitleniz”) oluşturan hash yöntemiyle şifrelenen e-posta adresinizin ve Facebook Kullanıcı Kimliği koleksiyonunun gizliliğini ve güvenliğini sağlayacaktır. Ayrıca, izniniz olmadan veya yasalar gerektirmediği sürece, Facebook üçüncü taraflara veya diğer reklam verenlere özel hedef kitleniz için erişim veya bilgi vermez, özel hedef kitle bilgilerinizi kullanıcılarımız hakkındaki bilgilere eklemez veya ilgi alanına dayalı profiller oluşturmaz ya da özel hedef kitlenizi size hizmet sunmanın haricinde kullanmaz. Facebook özel hedef kitleler koşulları için Facebook CustomAudiences adresini, Facebook Gizlilik İlkeleri için Facebook Privacy adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kalıcı Çerezler
Oturum Çerezleri

Sitemizde ve Mobil Uygulamamızda Kullanılan Çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

Servis Sağlayıcı Çerezin İsmi Çerezin Amacı Çerez Tipi Çerez Süresi
Google CV_BirthDate Kullanıcının doğum tarihi Persistent Cookie En Fazla 1 yıl
Google CV_CityName Kullanıcının yaşadığı şehir Persistent Cookie En Fazla 1 yıl
Google CV_Education Kullanıcının üniversitesi ve bölümü Persistent Cookie En Fazla 1 yıl
Google CV_Education Level Kullanıcının eğitim durumu Persistent Cookie En Fazla 1 yıl
Google CV_Gender Kullanıcının cinsiyeti Persistent Cookie En Fazla 1 yıl
Google CV_Geo Kullanıcının yaşadığı lokasyon Persistent Cookie En Fazla 1 yıl
Google CV_LastJobTitle Kullanıcının son pozisyonunun adı Persistent Cookie En Fazla 1 yıl
Google CV_LastJobTitleSegmentCode Kullanıcının müşteri segmenti Persistent Cookie En Fazla 1 yıl
Google CV_Login Kullanıcının giriş yapıp yapmadığı bilgisi Persistent Cookie En Fazla 1 yıl
Google CV_Login_Module Kullanıcının neyin üzerinden giriş yaptığı bilgisi Persistent Cookie En Fazla 1 yıl
Google CV_Ozgecmis Kullanıcının özgeçmişinin herkese açık olup olmadığı bilgisi Persistent Cookie En Fazla 1 yıl
Google CV_UpdateResume Kullanıcının özgeçmişinin güncel olup olmadığı bilgisi Persistent Cookie En Fazla 1 yıl
Google CV Work Experience Kullanıcının ne kadar iş tecrübesi olduğu bilgisi Persistent Cookie En Fazla 1 yıl
Google CV_WorkStatus Kullanıcının iş sahipliği bilgisi Persistent Cookie En Fazla 1 yıl
Google 1P_JAR Sitenin istatistiki verilerini, dönüşüm sayılarını almak için kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez 1 ay
Google AID Google advertising ID Üçüncü Taraf Çerez 9 ay
Google APISID Google kullanıcı ve google maps bilgilerini barındırır. Üçüncü Taraf Çerez 2 yıl
Google CONSENT Anonim kullanıcıyı ayırt etmek ve reklamların verimliliğini ölçmek için kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez Max 2 yıl
Google DSID Google dfp reklam servisinin yüklediği çerezdir. Üçüncü Taraf Çerez 1 gün
Servis Sağlayıcı Çerezin İsmi Çerezin Amacı Çerez Tipi Çerez Süresi
Google G_ENABLED_IDPS Google ile log-in olunmasını sağlar. Üçüncü Taraf Çerez Sürekli
Google HSID Sayfalar arasında giderken giriş bilgilerini hatırlar. Google’ın sisteminde, bu iki çerez, belirli bir “oturum” veya “oturum açma” yı benzersiz şekilde tanımlar (yalnızca Google hesabı kullanılır ve oturum açar) ve yalnızca oturum açtığınız bilgisayarda saklanır. Böylece birden çok sayfaya erişilebilir. Üçüncü Taraf Çerez 2 yıl
Google IDE Google dfp reklam servisinin yüklediği çerezdir. Üçüncü Taraf Çerez 2 yıl
Google NID Google bu çerezi kullanıcının kendine özel ayarları varsa takip için kullanır. Başka bir sayfaya geçilince bu bilgiler ile kıyaslar ve anlar. (ör: dil, arama seçenekleri vs. gibi.) Üçüncü Taraf Çerez 6 ay
Google OGPC Web browsing fonksiyonalitesini iyileştirir. Üçüncü Taraf Çerez 1 ay
Google SAPISID Google kullanıcı ve google maps bilgilerini barındırır. Üçüncü Taraf Çerez 2 yıl
Google SID Sayfalar arasında giderken giriş bilgilerini hatırlar. Google’ın sisteminde, bu iki çerez, belirli bir “oturum” veya “oturum açma” yı benzersiz şekilde tanımlar (yalnızca Google hesabı kullanılır ve oturum açar) ve yalnızca oturum açtığınız bilgisayarda saklanır. Böylece birden çok sayfaya erişilebilir. Üçüncü Taraf Çerez 2 yıl
Google SIDCC Google kullanıcıların yetkisiz erişimi engellemek için güvenlik tanımlama bilgisini tanımlar. Üçüncü Taraf Çerez 3 ay
Google SSID Google servisinin ile güvenli oturum açılmasını sağlar. Üçüncü Taraf Çerez 2 yıl
Google UULE Anonim kullanıcı datasını toplar ve gösterilen reklamların etkili olup olmadığını ölçümler. Üçüncü Taraf Çerez Max 2 yıl
Google __cfduid Cloudflare ID Üçüncü Taraf Çerez 1 yıl
Google __gads Reklamlarla olan etkileşimlerin ölçülmesi ve aynı reklamların çok fazla gösterilmemesi gibi amaçlarla kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez 2 yıl
Google _ga Kullanıcıları tekilleştirme işlemi için kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez 2 yıl
Google _gac_UA Kullanıcılar için kampanyalarla alakalı bilgiyi tutar. Google Analytics and AdWords ile linklendiğinde opt-out olunmadığı sürece AdWords website dönüşümü okunur. Üçüncü Taraf Çerez 90 gün
Google _gat Analitik Çerezler Üçüncü Taraf Çerez Sonsuz
Google _gid Kullanıcıları tekilleştirme işlemi için kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez 1 yıl
Google _ga Analitik Çerezler Üçüncü Taraf Çerez 2 yıl
Google _gid Analitik Çerezler Üçüncü Taraf Çerez 24 saat
Google _gat Analitik Çerezler Üçüncü Taraf Çerez 1 dakika
Google _utma Kullanıcıyı ve oturumunu ayırt etmek için kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez 2 yıl
Servis Sağlayıcı Çerezin İsmi Çerezin Amacı Çerez Tipi Çerez Süresi
Google __utmt Talepleri takip etmek için. Üçüncü Taraf Çerez 10 dakika
Google __utmb Yeni oturum ile ziyaretleri ayırt edebilmek için kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez 30 dakika
Google __utmc Yeni oturum ile ziyaretleri ayırt edebilmek için kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez Oturum sonlana kadar
Google __utmz Websiteye ulaşma sebebini yani kampanyadan veya reklamdan gelip gelmediğini ayırt eder. Üçüncü Taraf Çerez 6 ay
Google __utmv Ziyaretçi düzeyinde özel değişken verilerini takip etmek için kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez 2 yıl
Facebook datr Facebook ağında sitenin beğenilme durumunu takip eder. Üçüncü Taraf Çerez 2 yıl
Facebook sb Facebook ağında sitenin beğenilme durumunu takip eder. Üçüncü Taraf Çerez 2 yıl
Facebook fr Facebook ağında sitenin beğenilme durumunu takip eder. Üçüncü Taraf Çerez Oturum süresi
Facebook xs Facebook ağında sitenin beğenilme durumunu takip eder. Üçüncü Taraf Çerez 6 ay
Facebook c_user Facebook ağında sitenin beğenilme durumunu takip eder. Üçüncü Taraf Çerez Oturum süresi
Facebook wd Facebook pluginleri tarafından kullanıcının tanımlanabilmesi için kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez 6 ay

ÇEREZLERİ KONTROL ETME VE SİLME

Çerezlerin kullanımına ilişkin tercihlerinizi değiştirmek ya da çerezleri engellemek veya silmek için tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz yeterlidir. Aşağıda söz konusu kontrol etme ve silme tercihlerine ilişkin olarak gerekli talimatlar belirtilmiştir.

Çerezlerin kullanılmasını nasıl Engelleyebilirsiniz? Çerezlerin kullanılması Web Sitesimizin ve  mobil uygulamamızın sizlere daha iyi hizmet ve işlevsellik vermek ile birlikte isteğiniz doğrultusunda çerezlerin kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Ancak bu takdirde sitenin ve mobil uygulamanın tam olarak işlevini gösterememesi sebebi ile tüm özelliklerinden yararlanamayabileceğinizi unutmayınız. Şayet bu yönde bir talebiniz bulunduğu takdirde Çerezlerin kullanılmasını engellemek için kullandığınız internet tarayıcınızın ayarlarınızı değiştirmeniz gerekmektedir. Bu değişiklikler kullandığınız cihaz ve internet tarayıcısına göre farklı  değişiklik göstermektedir. Aşağıda farklı internet tarayıcıları üzerinden çerezlerin kullanılmasını engellemek için hangi adımların izlenmesi gerektiğine ilişkin bilgiler yer almaktadır:

  • Internet Explorer

-Masaüstünü açın ve görev çubuğunda Internet Explorer simgesine dokunun veya tıklayın.

-Araçlar düğmesine ve İnternet seçeneklerine dokunun veya tıklayın.

-Gizlilik sekmesine dokunun veya tıklayın, ardından tüm tanımlama bilgilerini engellemek için Ayarların altında bulunan kaydırıcıyı yukarıya hareket ettirin ve Tamam düğmesine dokunun veya tıklayın.

  • Microsoft Edge

-Microsoft Edge tarayıcınızın sağ üst köşesinden üç nokta işareti olan bölüme tıklayın ve Ayarlar bölümüne gelin.

-Karşınıza gelen yeni pencereden Temizlenecek Öğeleri Seç dedikten sonra karşınıza gelen pencereden temizlemek istediğiniz bölümleri seçin.

-Burada birçok bölüm bulunmaktadır. İstediğinizi seçerek temizleme işlemine başlayabilirsiniz.

  • Google Chrome

-Bilgisayarınızda Chrome’u açın.

-Sağ üstte Diğer Ayarlar’ı tıklayın.

-Altta Gelişmişi tıklayın.

-Gizlilik ve güvenlik”in altında İçerik ayarları’nı tıklayın.

Çerezleri tıklayın.

-Tüm çerezler ve site verileri”nin altında Web Sitesinin adını arayın.

Sitenin sağındaki Kaldır simgesini tıklayın.

  • Mozilla Firefox

-Firefox Menü düğmesine tıklayın ve Seçenekler’i seçin.

-Gizlilik ve Güvenlik panelini seçin ve Geçmiş bölümüne gidin.

-Firefox ayarını geçmiş için özel ayarları kullansın olarak değiştirin.

-Çerezleri göster… düğmesine tıklayın. Çerezler penceresi görünecektir.

-Arama: alanına, çerezlerini silmek istediğiniz sitenin adını yazın. Aramanızla eşleşen çerezler görüntülenecektir.

-Silmek istediğiniz çerez(ler)i seçip Seçilenleri sil düğmesine tıklayın.

-Kapat düğmesine tıklayarak Çerezler penceresini kapatın. Sonra da about:preferences sayfasını kapatın.

  • Safari

-Safari > Tercihler’i seçin.

-Gizlilik öğesini tıklayın.

-Web Sitesi Verilerini tıklayın.

-Bir veya daha fazla web sitesi seçin ve sonra Sil veya Tümünü Sil’e tıklayın. Ziyaret ettiğiniz web sitelerinin geride bıraktığı tüm çerezli üçüncü parti yazılımlar aracılığıyla da silebilirsiniz.

VERİ SAHİBİNİN HAKLARI

6698 sayılı yasanın 11. maddesi mucibince ilgili kişi Ozan Balık ’e başvurarak kendisi ile ilgili;

  1. a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  1. d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

hakkına sahiptir.

Bizimle İletişime Geçin

Çerez Politikası ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi bize iletmek için İletişim sayfamıza göz atabilirsiniz

Depolanan kişisel verilerinizin imhası için Saklama ve İmha Politikası sayfamıza göz atın. KVKK Sayfamız: www…..com

DİĞER HÜKÜMLER

18 yaşın altında olmanız durumunda Web Sitesini ve uygulamayı ebeveynlerinizin refakati altında ziyaret etmeniz gerekmektedir. Ebeveynlerinizin refakati olmadan bu Web Sitesini ve mobil uygulamayı kullanmamanız ve hiçbir kişisel verinizi paylaşmamanız gerekmektedir. Aksi takdirde bütün sorumluluk kullanıcıya ait olacaktır.

Kullanıcı işbu aydınlatma metnini okuması ile birlikte bütün hak ve yükümlülüklerinin “Ozan Balık” tarafından kendisine eksiksiz olarak anlatıldığını ve anladığını kabul,beyan ve taahhüt eder.