Kaş Ekimi
Kaş Ekimi
Kaş ekimi çeşitli nedenlerle kaş kaybı olan kişilere uygulanan ekimin adıdır. Kaş ve kirpikler bakışın güzelliğini ortaya koyan en önemli yapılardır. Peki neden kaybediyoruz kaşlarımızı;
- Excessive and repetitive hair removal is the most common cause
- Genetically weak eyebrows
- Alopecia
- Scarring due to wounds, burns, or tattoos
- Medical treatments using cytostatic medication, or radiation
Kaş ekimi daha planlama aşamasında özen gösterilmesi gereken bir yapıdır. Kendi içerisinde iç, orta ve dış olarak üç kısma ayrıldığında kaş kıllarının dizilimi çok fasrklılıklar gösterir. Kaş ekimi doğru açı kadar bu dizilimin doğru şekilde yapılması, tsarlanmasıda son derece önemlidir.
Kaş ekimi lokal anestezi altında yapılır. FUE tekniğinde olduğu gibi saç kökleri toplanabildiği gibi kaş yapısına göre, eğer daha uygun çapta olacak ise vücut kılları bile kullanılabilir. Hatta saçtan alınacağı zaman biel enseye yakın kılların daha ince olması nedeni ile ense kılları tercih edilebilir.
Teknik kıl inceliğine bağlı olaran micromotor FUE yada manuel FUE kullanılarak toplanır. Kaş ekilecek olan deri ve altındaki sert fibröz dokular ince slit kesileri ile implantasyona kolay kolay izin vermeyeceği için Choi implanterlar ile ekimin yapılması daha uygun olacaktır.
Zaten oldukça ince olan greft kökleri travmaya maruz kalmadan kaş alanina transfer edilmelidir. Ve bu transfer oldukça yatay şekilde kaşın kendi doğal tasarımına uygun olmalıdır.
Ekilen yeni kaşlar ensedeki saçlarımız gibi uzama eğilimi gösterecek ve kısaltmanız gerekecektir. İşlem öncesinde hastalarımızla karşılıklı görüşerek yeni kaşların şekli ve kalınlığını ekim alanına çizerek başlıyoruz.
Ardından ensedeki saçları yukarı kaldırarak kökleri toplayacağımız küçük bir alan buluyoruz ve sadece o alanı traş ediyoruz.
Saçlarınızı daha sonra üzerine örterek çok kolay kamufule edebileceğiniz bir alandır bu. Alınacak greft sayısı 50-500 arası ihtiyaca göre değişmektedir.
Kaş ekiminde en önemli konu kaş dizaynıdır ki kaşın başlangıç, orta ve dış bölgelerinde farklı dizilim karakteri vardır. Ekim sonrası kaşların çıkmaya başlaması 4-6 ay gibi bir süre alır.
İşlemden 1,5-2 ay sonra kaş alımı yapılabilir, genellikle istenmeyen bölgelere ekim yapılmadığı için bu ihtiyaç olmaz. Yeni kaşların tam olgunluğa erişmesi 1 yıl sürecektir.